Cotton Island, het project

Aclagro Projects nv heeft een unieke woonoase gecreëerd aan de rand van de Genste binnenstad: een oude industriële textielsite werd omgetoverd tot een modern woon- en leefeiland.

Cotton Island is onder andere gekozen voor zijn unieke ligging: uitstekend gelegen op wandelafstand van het Gentse stadscentrum. De nabijgelegen fietspaden en fietsbrug langs de Schelde zorgt voor een veilige en snelle verbinding met het ruime aanbod aan onderwijsmogelijkheden. Verschillende haltes van het openbaar vervoer garanderen een bijkomende snelle aansluiting met het actief stadsleven en de nabijheid van de oprit van de E17/E40 maakt dat ook Brussel en Antwerpen heel dichtbij zijn.

Gelegen tussen de Franse Vaart en Schelde is Cotton Island, met 86 appartementen en verschillende lofts volledig omringd door 2 rivierarmen. Cotton Island is één van de initiatieven om Ledeberg te opwaarderen. Aclagro Projects nv heeft de site langs de E. Pynaertkaai gesaneerd en bouwde 2 moderne appartementsgebouwen. Het oude fabrieksgebouw werd gerenoveerd tot een trendy loftgebouw. Iedere wooneenheid biedt de bewoner een oase van rust. Comfortabel wonen in appartement of loft met grote ruime terrassen die uitkijken op groen en water. Ondergronds werd een parking voorzien die ruime autostaanplaatsen, moderne garageboxen, extra berging en een fietsenberging voor ieder appartement en loft herbergt.

Naast de appartementen wordt een hip gebouw opgetrokken, die 3 meergezinswoningen zal herbergen. Hier zal men genieten van een grote lichtinval en de rust van het water rondom. De bouw van deze unieke karaktervolle woningen start weldra.

De symbiose tussen de historische Manchester architectuur van de lofts, de hedendaagse stijl van de nieuwbouwappartementen en de gerenoveerde omgeving, genereert een absolute meerwaarde.

De ligging van Cotton Island is uniek en groen. Het groene aspect kwam uitgebreid aan bod in dit woon -en leefproject. De appartementen en loft werden in duurzame materialen opgetrokken. Het park met een totale oppervlakte van 5.300 m2, biedt rust, openheid en groen. Het zicht op het water is uniek.

De Stad Gent investeert tevens in de aanleg van een nieuwe straat: de E. Pynaertkaai wordt een autoluwe straat waar absolute voorrang voor voetganger en fietser geldt. Zodra de werken in en rondom de straat afgewerkt zijn, zal u rustig kunnen vertoeven langs het water op de nieuwe kaai met verschillende rustplaatsen.

Cotton Island: een nieuwe dimensie in hedendaags groen wonen in de stad.